9.4.12

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα

Με μια Καλημέρα διαφορετική ,
αφιερωμένη όπως αξίζει σε μικρές αθώες ψυχές που ζουν γύρω μας, κοντά μας...

Όλοι έχουμε κάποια ιστορία με ένα ζωάκι που πέρασε από την ζωή μας, που είναι
ακόμα στο πλάι μας ... εγώ σήμερα θα σας δείξω τα δικά μου !!!
Ούτε ένα ... ούτε δύο ... ούτε τρία ... χίλια δεκατρία ( καλά μη λέμε υπερβολές!)
Από πού να ξεκινήσω?
Όχι σε αυτό το αφιέρωμα δεν θα συμπεριλάβω τα ζώα μου που ‘έφυγαν’ και με πόνεσε τόσο ο χαμός τους, θα γράψω γι΄ αυτά που έχω, που είναι γύρω μου, που ζω μαζί τους που με κάνουν να γελάω και  έχουμε  μεταξύ μας μια σχέση απεριόριστης αγάπης και εμπιστοσύνης που σπάνια βρίσκεις μεταξύ των ανθρώπων.
Πρώτος ο Ρήγας, ένας Λύκος αφοσιωμένος μέχρι θανάτου στο σπίτι και σε ότι περιλαμβάνει αυτός ο όρος! Ένας αγαθός γίγαντας για όποιον αγαπά και ένας σκληρός εκφοβιστής για όποιον σκεφτεί να μπει στην αυλή χωρίς την άδεια μας ή και να περάσει κοντά στον φράκτη … μην παραγνωριζόμαστε!
Μα γιατί μου κλείνει την πόρτα?
από που θα βγω εγώ έξω?
Θα σκαρφαλώσω στο κεφάλι του!




Η Κάρμεν … ένα αδεσποτάκι που κάποιος το βαρέθηκε και το έδεσε δίπλα σε έναν κάδο σκουπιδιών , ποιος ξέρει με ποια λογική και που μετά από την ταλαιπωρία της κατέληξε να γίνει αυτό το βαρελάκι που κοιμάται σαν λαίδη στην πολυθρόνα της αλλά θυμάται συχνά πως είναι και λίγο χασαπόσκυλο και δεν κάνει επιλογές στο φαΐ! Είναι ικανή να φάει και ξερό κρεμμύδι!!

Η Ήρα είναι η τελευταία της παρέας ( από τα αδεσποτάκια της φίλης μου Λιακάδας) , προβλέπεται να γίνεται αρκετά μεγαλόσωμη, είναι ακόμα μωρό και κάνει τόσες σκανταλιές που δεν είναι λίγες οι φορές που με φέρνει σε απόγνωση! Αλλά φυσικά πώς να κρατήσεις κακία σε ένα μωρό? Μόλις έρχεται να κρυφτεί στην αγκαλιά μου όλα …περασμένα ξεχασμένα … μέχρι την επόμενη φορά! Αλλά έχω και εγώ το μυστικό μου όπλο … φοβάται τον ήχο της εφημερίδας οπότε φροντίζω να το εκμεταλλεύομαι!
Μη το φας όλο, θέλω και εγώ γάλα με ψωμί!!!!

Η μαμά Ριρίκα με την Μελιώ και ο Σίμπα που φροντίζει να μας αφήνει παντού τα σημάδια του αφού κάναμε το λάθος να μην τον στειρώσουμε… και φυσικά δεν φεύγει από τον περίγυρο του σπιτιού και ας μας έλεγαν πως τα αρσενικά γατιά φεύγουν μακριά… που αλλού θα βρει τσάμπα φαΐ και κρεβάτια να ξαπλώνει την αρίδα του???
Στο παράθυρο της κουζίνας το γατόσπιτο για την Πιτσίλα με τον γιο της τον Κόμη και τώρα …πάλι περιμένει μωρά … ο Θεός να βάλει το χέρι του … πάλι γατάκια!!!! Όλο τον χειμώνα μένουν μέσα στο σπιτάκι τους, προφυλαγμένα από την βροχή και το κρύο όσο γίνεται και το καλοκαίρι αραδιασμένα στα κεραμίδια να φυλάνε το σπίτι από τα τρωκτικά…πραγματικά δεν έχω δει τόσα χρόνια ποντίκια, φίδια, σαύρες και ας έχω συνέχεια ανοιχτά παράθυρα και πόρτες. Σε αυτό το παραθύρι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις γατούλες ακόμα ( μυρίσαμε φαΐ και ήρθαμε) που δεν κατάφερα να τους βγάλω μια φωτογραφία της προκοπής!

Η Chilla το αστέρι μας , σέξι και όποιος αντέξει! Μετά από ένα χτύπημα από αυτοκίνητο που της έσπασε τον γοφό και την είχα σε ακινησία ένα μήνα ( εύκολο το έχεις να κρατήσεις ακίνητη μια γάτα?) της έμεινε ένα ωραιότατο λίκνισμα στο περπάτημα που φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους γάτους της γειτονιάς… δυο φορές τον χρόνο γεννάει , δεν προλαβαίνω να πάρω σειρά να την στειρώσω!!!  Τώρα με την κοιλιά τούρλα και πάλι την περιμένω από μέρα σε μέρα να μου αμολύσει πάλι τα γατάκια της και αυτή να τρέχει στις βόλτες της ενώ εγώ θα ξημεροβραδιάζομαι να καθαρίζω, να ταΐζω. Εντάξη τι να κάνουμε? Μαύρη γάτα με ξανθιά νοημοσύνη είναι!!! (να με συγχωρούν οι ξανθιές δεν είναι προσωπικό από ανέκδοτο το πήρα!! χι χι χι )
Τα διδυμάκια
Αααχ... ζεστασιά !!!
Και τέλος (ελπίζω) η Τουφίτσα, ο Φώτης και ο Billy…Η Τουφίτσα από την τελευταία γέννα της Chilla δεν φαινόταν πως θα επιζήσει , αλλά τελικά τα κατάφερε και μια και ήταν δεμένη με τον Φώτη παρέμειναν και δεν δόθηκαν για υιοθεσία αλλά από το πουθενά προέκυψε ο όμορφος της παρέας ο Billy ή Μπελχούλ ( δεν θέλω χαχα) και έτσι έγινε το Τρίο Ματζάρε όπως τους λέμε για την αστείρευτη όρεξη τους!

Μα πως τα τρώει αυτά τα κόκαλα??Για να δοκιμάσω!
Άσε το κόκαλο μου κάτω ... το καλό που σου θέλω!

Μαμά μουουου !!!
Αλήθεια….. για τις κότες μου σας μίλησα? Για τον Νταγιάν και το χαρέμι του?? Για τα ψάρια μου???? αααααχαχαχα Για τα χελιδόνια που ήρθαν ξανά??? Όχι δεν είναι σπίτι αυτό… Η φάρμα των ζώων είναι!
Ο Νταγιάν και τα κορίτσια !!! τσιμπάει ο άτιμος...

Έμαθε πως μοιράζουμε φαΐ ... άραξε και η χήνα!!
η Toufitsa όταν προσπαθούσα να την κρατήσω στην ζωή  :))
O Rigas έχει γεράσει πια, είναι σχεδόν τυφλός, μα πάντα στον λαιμό του είναι περασμένο το κλειδί του σπιτιού ( άλλοι το κρύβουν κάτω από το χαλάκι, εγώ το έχω πιο σίγουρο επάνω σε αυτόν) ... όποιος θέλει ας απλώσει το χέρι του να το πάρει!
Η λιμνούλα με τα χρυσόψαρα
εδώ τελειώνει το οδοιπορικό στο σπίτι με τα ζώα ...
Εύχομαι με μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους σας να έχετε μια
καλή Μεγάλη Εβδομάδα




28 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλημερα καλη μεγαλη εβδομαδα .. τα παθη του χριστουλη μας να μας οδηγουν σε καθε μας βημα. εγω δεν ειμαι φιλοζωη ειδικα τα σκυλια δε τα μπορω... αυτη η τουφιτσα ομως ποσο χαριτωμενη ποσο ομοφη ειναι..... και η λιμνολα με τα ψαρια... μυ αρεσε πολυ το αυτο δεν ειναι σπιτι , η φαρμα των ζωων ειναι :)

φιλακια

απλα Νικος είπε...

τη βρηκα ομορφη ζεστη πολυ γλυκια..
πολυ αληθινη...τη σημερινη αναρτηση..
οντως .εκει που σε απογοητευουν
συναισθηματικα οι ανθρωποι σε καλυπτουν
τα ζωα ανιδιοτελως...
και ειδικα για ανθρωπους που εχουν ευαισθησιες
και ακορεστη αγαπη να μοιρασουν...
ειναι μια πηγη εκτονωσης..

καλημερα...

Gyro είπε...

Καλημέρα. Εντάξει, είδα το πρώτο ζώο, το 2ο, το 3ο , μετά άρχισα να πανικοβάλλομαι και το άγχος μου αυξανόταν με όλο αυτό το, ευχάριστο μεν πλήθος, το οποίο δε απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και χρήμα για να είναι ΟΚ. Αν τα φροντίζεις μόνη σου είναι άθλος. Δεν το πιστεύω όμως.

Όπως και να΄χει είναι κάτι που σε γεμίζει και αυτό είναι καλό. Στα διαλείμματα γράφεις και κανένα κείμενο για το blog έ ή τρως και κοιμάσαι?

Πολύ ζωντανό βρε στο σπίτι αυτό. Σκεφτόμουν καθώς το διάβαζα ότι αν αντικαθιστούσες όλα αυτά τα ζώα με άντρες που να σε πρόσεχαν και αγαπούσαν σαν την πριγκήπισσα θα ήταν καλά για σένα. Θα σε φρόντιζαν αυτοί αντί εσύ αυτούς. Ο ένας για την κουζίνα, ο άλλος για τον σκύλο (μόνο έναν), ο άλλος για το σπίτι, ο άλλος για το ΙΧ, άλλος για την κρεβατοκάμαρα(ξέρεις τι εννοώ) κλπ. Αυτά σε έναν ιδεατά φτιαγμένο για γυναίκες κόσμο. Έλα ξύπνα τώρα.

Αντ' αυτού προσέχεις εσύ όλα τα ζώα. Βέβαια και οι άντρες ένα είδος ζώου ήμαστε, αλλά καλά ζωάκια βρε που θέλουν προσοχή και αυτά.

serenata είπε...

Αχ φιλενάδα έπρεπε να είσαι εδώ να ακούς πως φώναζα με τα γατιά σου!!!
Καλά η Chilla ίδια η serenata μου!!!!
Τα μάτια της τα φωτεινά....
Το Billy τον ερωτεύτηκα:) την Toufitsa επίσης!!!
Το είπες πως θα μας τα δείξεις και το έκανες!!
Είσαι φοβερή:)!
Πολλά φιλιά γλυκιά Levina:)

ΥΓ Mπορεί να κουμπαριάσουμε κιόλας αν πάρω γατάκι απ' την Chilla σου!!

χριστίνα.. είπε...

Ουαου! Τόσα ζωάκια! Είσαι πολύ τυχερή!
Εγώ ένα σκυλάκι είχα κάποτε, που το βρήκαμε αλλά ήταν άρρωστο -μας είπε ο κτηνίατρος- και δεν άντεξε μια εγχείρηση που έπρεπε να κάνει. Ακόμη δεν ξέρω αν το πιστεύω. Βέβαια να μου πεις ήμουν και μικρή. Μετά δεν έτυχε να πάρουμε άλλο. Δεν ήθελα βασικά.
Αλλά είσαι τόσο τυχερή! Είναι όλα υπέροχα!
Πολλά φιλιά και καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Ν τα χαίρεσαι !!

Σκυλιά, Κότες, Χήνες, Ψάρια...

Ξέχασα τίποτα ; χαχαχα

Κοίτα αφηρημάδα... έχεις και εκείνα τα μικρά αιλουροειδή...

Άντε, να τα χαίρεσαι και αυτά !! (μακριά από μένα και όπου θένε !)

Ανώνυμος είπε...

Ο Νταγιάν (!!) όλα τα λεφτά !

Μου άρεσε και ο Ρήγας πολύ.
Και η Κάρμεν.

Ορίστε ψήφισα !
(σοβαρότερη αυτή η ψηφοφορία... καλύτερα τα ζώα σου από κάτι άλλα ζώα... μακράν λέμε !!)

evi είπε...

τι ομορφη γωνια!!!

να τα χαιρεσαι!!!

καλες αφίξεις..χαχαχαχαχα

σε φιλωωωωωωωωω..
καλη μεγαλη εβδομαδα..

vailie είπε...

Με αυτη σου την αναρτηση με εχεις κολλησει στον τοιχο!
Καμια σχεση με την Λεβινα που ειχα συνηθισει!
Οκ, γατες ημουν σιγουρη οτι θα εχεις με καποιο τροπο (μαγισσα χωρις γατια δεν γινεται), μα εσυ εισαι πιο πολυ των σκυλιων, καλη μου, μην πω της...φαρμας! χιχι (ακου εκει Νταγιαν!χαχαχα!!!!)
Πιστη ψυχη....λατρεψα την λιμνουλα με τις...ψαρουκλες! ναρθω να ριξω καλαμι? Επιπέπεις? ;ο)
Απο μια πλευρα ολα αυτα συνθετουν κομματι της ευτυχιας και της ισορροπιας σου...
Σε ευχαριστω για το παραθυρο στην ψυχη σου! (εγω ευχαλιτω που επιπεπεις....)
Φιλια....κικιρικουουουου!!!!!! :οp

vailie είπε...

Να προσθεσω οτι εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες για τα ζωα σε σχεση με τους ακαρδους και ωφελιμιστες και ξιπασμενους και ιδιοτελεις ανθρωπους (τους τα'χω μαζεμενα...)!
Παρεπιπτοντως,ζεις σε ενα μικρο Παραδεισο..... και σε ζηλευω!
Μακια!

Levina είπε...

Kαλησπέρα δελφινάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!
Δεν έχει σημασία που δεν μπορείς τα ζωάκια, φτάνει να μη τους κάνεις κακό ... για εμένα αυτό έχει σημασία!

Σε φιλώ ,
Καλό σου βράδυ :))

Levina είπε...

Καλησπέρα Νικόλα,
μπορώ να πω σε υπερκαλύπτουν ... μέχρι ασφυξίας καμιά φορά!!!
Και να θέλεις να παραμείνεις στενοχωρημένος, σκεφτικός, δεν
σε αφήνουν όταν χοροπηδάνε γύρω σου και κάνουν ότι μπορείς να
φανταστείς για να τα προσέξεις! Σου βγαίνει το γέλιο αυθόρμητο
θες δεν θες!!

Καλό βράδυ :))

Levina είπε...

Mάλλον Gyro μου δεν είχες ποτέ πολλά ζώα στο σπίτι ... Ε λοιπόν δεν είναι τόσο πολύ χρονοβόρα όσο το λες! Δεν τους κάνω SPA κάθε μέρα, ούτε ιδιαίτερη φροντίδα πέρα από την καθαριότητα του χώρου τους και αν τα προγραμματίσεις δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα!
Όσο για την αντικατάσταση... μα ούτε και εγώ που διαθέτω καλπάζουσα φαντασία δεν το σκέφτηκα αυτό!!! χαχαχα...
Και οι άντρες και οι γυναίκες ένα είδος ζώου είμαστε ... με περισσή νοημοσύνη που αν ξέραμε να την χρησιμοποιούμε και σωστά θα ξέραμε και το καλύτερο για την ζωή μας και ότι μας περιβάλλει :))

Tα φιλιά μου
Καλό βράδυ!!

Levina είπε...

Αχ αυτή η Chilla!!! από αδέσποτο μωρό, στο παράθυρο της κουζίνας, μετά μέσα στο σπίτι κρυφά γιατί την κυνηγούσε ο Λύκος και κατόπιν... αυτή να γεννάει αυτός να πονάει!!! Κατάμαυρη, μέχρι και τα μουστάκια της μαύρα, να μου κρύβεται στα ντουλάπια και να μη μπορώ να την βρω αν δεν ανοίξει τα μάτια της να γυαλίσουν!! χαχαχα... Όταν γεννήσει θα σας δείξω την πορεία των μωρών!

Φιλιά serenata μου
το ήξερα πως θα σου άρεσαν τα μωρά μου!
Καλό βράδυ :))

Levina είπε...

Kαλησπέρα Χριστινάκι μου
το ξέρω πως είναι ένα σοκ να χάνεις το ζωάκι σου, μα αυτά έχει η ζωή!
Προχωράμε ότι και να συμβεί , πάμε στο επόμενο βήμα !

Τα φιλιά μου &
Καλό σου βράδυ :))

Levina είπε...

To καλό που σου θέλω !!! για τα γατιά μου!!
Αυτό που θα σου πω πολύ σοβαρά είναι πως ΟΛΑ όσα λένε για τις γάτες αρνητικά, τα λένε αυτοί που ή δεν είχαν ποτέ σχέση με αυτό το είδος ή τις αντιπαθούσαν χωρίς να τις έχουν ζήσει από κοντά.
Εγώ που τις ζω τόσα χρόνια βλέπω πόσο μπορούν να αγαπήσουν, να δεθούν μαζί μας ειδικά αν τις έχεις από πολύ μωρά, πόσο υποφέρουν με την απουσία μας, πόσο ανάγκη έχουν τα χάδια μας και την αγάπη μας.

Ψηφίζεις Νταγιάν λοιπόν!!
καλός ... αν δεν τσίμπαγε θα ήταν καλύτερος! χαχαχα

Να είσαι καλά Gip
Καλό σου βράδυ :))

Levina είπε...

Ξέχασα...
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχεις !!

Levina είπε...

evaki μου
είναι η ζωή μου, η γωνιά μου ΄!!!
Σε ευχαριστώ πολύ, τα περιμένω ...
κάθε τόσο ρωτάω το Chillaki μου... "πότε θα γίνεις μάνα?"
εε που θα πάει? πλησιάζει η ώρα!

φιλάκια
καλό σου βράδυ :))

Levina είπε...

Vailie μου είμαι ... όλων ... δεν κάνω διακρίσεις , όλα για εμένα κάτι θέλουν και κάτι προσφέρουν ... συναίσθημα, ομορφιά, ηρεμία, συντροφικότητα...
να έρθεις όποτε θέλεις και δεν θα ρίξεις καλάμι, θα σου δώσω όσα ψαράκια μπορέσουμε να πιάσουμε με την απόχη , είναι πραγματικά πανέμορφα!
Τον παραδεισό μας τον φτιάχνουμε κοριτσάκι κι αν καμιά φορά o δικός μου ...
μου φαίνεται ασφυκτικός, στενάχωρος, κουραστικός αφήνω το μυαλό μου να φανταστεί πως θα ήμουν χωρίς αυτόν και επιστρέφω με ευγνωμοσύνη πίσω χαμογελώντας :))

Πολλά φιλιά και εύχομαι
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα με τους αγαπημένους σου :))

tuki είπε...

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!!

τι ομορφιά είναι αυτή;
για τη φάρμα σου μιλώ
διάσημη θα γίνει..
με τόσα λαμπερά τετράποδα!!

τι μάτια είναι αυτά,
τι φιόγκοι και κορδέλες,
και πόσο ταιριαστά ονόματα!!

Οι φωτογραφίες καλλιτεχνικές
τι να πρωτοθαυμάσω;
Μια όμορφη οικογένεια..
Σ’ ευχαριστώ, που τα γνώρισα,
είναι γλυκούλια, όλα τους!!

KaPaworld είπε...

Υπέροχες εικόνες..απλά υπέροχες.Με συγκίνησες...τι όμορφοι που είναι οι φίλοι σου...κι έχεις πολλούς!!

Margo είπε...

Πραγματικά η φάρμα με τα ζώα. Όλα αυτά για να φροντιστούν θέλουν πολύ χρόνο και φυσικά αγάπη που φαίνεται ακόμη και από το ονόματα που τους έχετε δώσει:-)

Να τα χαίρεστε και να σας χαίρονται!

Καλό Πάσχα Λεβίνα μου και καλή Ανάσταση!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Οχι δεν τους κανω κακο... μπορει αμα βρεθει μπροστα μου κανας σκυλος να του δωσω καμια μικρη κλωτσια αλλα ως εκει :)

Levina είπε...

Tόσο πολλούς που δεν τους προλαβαίνω :))
Και είναι φίλοι , όπως το είπες, ας μην μιλάνε
με την ανθρώπινη λαλιά ... έχουν άλλους τρόπους
να εκφράζονται !!
Να είσαι καλά,σε φιλώ και
καλό απόγευμα !

Levina είπε...

Εδώ καλή μου tuki η 'διαφορετικότητα' κάνει την διαφορά !
Καταφέρνουν και συνυπάρχουν τόσα είδη ζωντανών ... τρώνε
όλα μαζί ( κατά σειρά προταιρεότητας ... μάλιστα! τα ζώα
ξέρουν να κρατούν καλύτερη σειρά από τους ανθρώπους ...πρώτα
τα μωρά , μετά οι μεγάλοι ) κοιμούνται μαζί, καμιά φορά λες
θα γαυγίσει ο γάτος και θα νιαουρίσει ο σκύλος ... σύντομα θα
σου συστήσω και τα νέα μας μέλη, τα νεογέννητα όταν με το καλό
έρθουν!!!
Τα φιλιά μου tuki μου
να είσαι καλά :))

Levina είπε...

Δεν γίνεται Margo μου να έχει κάποιος τόσα ζώα αν δεν έχει απεριόριστη αγάπη και υπομονή γι αυτά! Αν δεν παίρνεις στα αστεία αυτά που σε άλλη περίπτωση θα τα έπαιρνες σοβαρά, όπως να σου τρώει η σκυλίτσα τις κάλτσες , να σου μασουλάει τα τακούνια ή να κάνει πιπι η γατούλα μέσα στο παπούτσι σου γιατί έτσι της ήρθε!!!
έχουμε και ατυχήματα βλέπεις!!!
Σε ευχαριστώ πολύ,
Καλό Πάσχα και σε εσένα στο όμορφο νησί σου :))
Πολλά φιλιά !

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Πανέμορφη τούτη η γνωριμία που κάναμε με τόσο γλυκά πλάσματα. Οι δε φωτογραφίες υπέροχες. Εγώ πάντως συμπάθησα ιδιαίτερα τον Rigas! Λες επειδή είμαστε συνομήλικοι;
Αλλά γοητεύτηκα από την φοβερή Chila!
Καλό Πάσχα να έχεις με όμορφες παρέες και ζεστά χαμόγελα!

Levina είπε...

Να είσαι καλά Χριστόφορε
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου
και εγώ θέλω να σου στείλω μια γλυκιά αγκαλιά
και την ευχή για Καλό Πάσχα με τους αγαπημένους σου :))

Η ΠΟΡΤΑ

Αγαπημένοι μου φίλοι επιστρέφω για να κλείσω μια πόρτα. Σε όλους εσάς που γεμίσατε την ζωή μου με φως, με γέλιο με  συγκίνηση, ...